Directorul DSP Arad, criticat pentru limbajul dur la adresa medicilor şi asistentelor, și-a dat demisia

Directorul DSP Arad, Constantin Cătană, cel care a ironizat cadrele medicale din Spitalul Județean Arad, lăsând să se înțeleagă că nu știu să se îmbrace cu echipamentele de protecție, și-a dat demisia din funcție.  Anunțul a venit la circa 10 minute de la conferința de presă susținută de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, conferință în cadrul căreia acesta anunțat că a luat în discuție schimbarea managerului DSP Arad. În scurt timp, a venit anunțul șefului DSP, care  a transmis, printr-un lung comunicat de presă, că declarațiile sale în care certa o asistentă și o ironiza au fost scoase din context, însă își menține ideea că sunt cadre medicale care nu știu să se îmbrace cu echipamentele atât de necesare în aceste zile.

Regret situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-am făcut, dar în calitate de director – și este și opinia mea de persoană civilă – este inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție! Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală Covid-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale!

Cătană a adăugat și că în ultima vreme a constatat ”o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor COVID-19.”  : ”Am înțeles, în ultimele zile, că arădenii își doresc o schimbare la vârful Direcției de Sănătate Publică. Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcția de Sănătate Publică și 4 ani la conducerea acestei instituții, fac un pas în spate. Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare(..)A început o campanie împotriva mea, iar Direcția de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni..”.

Demisia lui Cătană vine după ce zilele trecute acesta a fost înregistrat în timpul unei şedinţe cu personalul medical de la Spitalul de Urgenţă din Arad, în timp ce îi lua peste picior. În clipul video, se aude cum o asistentă îi cere explicaţii despre lipsa de echipamente, pentru că nu vrea să fie contaminată, iar răspunsul directorului DSP Arad este halucinant. “Hai că văd că eşti inteligentă. (…) Pe cine să contaminezi?”, a spus Constantin Catană.  Acesta a mai dat şi exemplul poliţiştilor de frontieră atunci când personalul medical a întrebat de ce nu există echipamente de protecţie în spitale. “Aţi văzut poliţistul de frontieră ce echipament are? O mască, atât. Şi stă de vorbă cu 100.000 de oameni!”, a mai spus Catană. 

Aradul este unul dintre județele grav afectate de epidemia de coronavirus. De asltfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că în acest moment la Suceava, Arad și Deva sunt focare de infecție.

Aradul numără, conform ultimei raportări, 110 cazuri confirmate de coronavirus, având și numeroase decese în rândul bolnavilor COVID 19.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes