Distincții acordate profesioniștilor din domeniul sănătății, în cadrul Galei „Din dragoste pentru copii”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat în cadrul Galei „Din dragoste pentru copii” doi medici specializați în chirurgie cardio-vasculară pediatrică. Datorită celor doi medici, viețile a peste 2000 de copii din România au fost salvate. Este vorba despre medicii prof. dr. Tammam Youssef și domnul prof. dr. Alessandro Frigiola.

Unul dintre medicii prezentați de Alexandru Rafila în cadrul Galei „Din Dragoste pentru copii”, prof. dr. Tammam Youssef s-a format inițial în țara noastră, studiind medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. „Vrem să oferim acestei țări medici și asistenți medicali foarte bine pregătiți! În cadrul Galei „Din dragoste pentru copii” care a avut loc aseară, la Ateneul Român, am prezentat un model extraordinar: doi profesori care lucrează la Centrele medicale San Donato din Italia și care au operat împreună cu echipele lor, în ultimii 10 ani, 2.000 de copii români în țara noastră și în Italia.Este vorba despre domnul prof. dr. Tammam Youssef și domnul prof. dr. Alessandro Frigiola, doi dintre cei mai buni medici de chirurgie cardio-vasculară pediatrică din lume. Drumul unuia dintre ei a început aici, în România, țară în care doctorul Tammam Youssef a venit să studieze Medicina, la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.” a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a precizat faptul că peste 100 de medici din țara noastră au beneficiat de pregătire prin stagiile organizate de cei doi medici renumiți. „Cei doi doctori s-au ocupat de pregătirea a peste 140 de cadre medicale din România care să lucreze în chirurgia cardio-vasculară pediatrică, în baza unui program susținut de Ministerul Sănătății. Acum 9 ani, la Spitalul Marie Curie au fost puse bazele unei școli de chirurgie cardio-vasculară care, ulterior, a început să pregătească și specialiști din Timișoara, Iași și Cluj. Doresc să le mulțumesc pentru implicare, domnului manager al Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, directorului medical, dr. Radu Spătaru și șefilor secțiilor de terapie intensivă, dr. Cătălin Cîrstoveanu și dr. Radu Tăbăcaru. Au făcut un lucru formidabil împreună cu echipa! Îmi doresc ca în România să poată fi operați toți copiii cu probleme iar echipele tinere de medici și asistenți medicali formate în ultimii ani ne dau speranțe că acest lucru se va întâmpla curând.„ a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Gala “Din dragoste pentru copii” a fost rezultatul parteneriatului dintre Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Ministerul Sănătății și a adus sub cupola Ateneului, cadre didactice și medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și reprezentanții organizațiilor sindicale care activează în domeniul medical.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea