„Doctor Medika” – Simți că-ți pierzi mirosul? Există mai multe cauze care provoacă acest simptom 

Scăderea în intensitate a mirosului poate avea mai multe cauze. Tocmai de aceea, atunci când simți că te confrunți cu această problemă este bine să ceri ajutorul medicilor specialiști. Acest simptom poate fi generat de probleme minore, care se pot rezolva cu tratamentul adecvat. 

La „Doctor Medika”, Simona Balanescu a vorbit în ediția precedentă despre probleme care apar în sfera O.R.L. Iar scăderea în intensitate a mirosului și chiar pierderea în totalitate a acestui simț au fost unele dintre temele abordate, alături de invitata sa, medicul primar O.R.L., Ana Maria Apostol. 

Într-adevăr, pierdea mirosului poate fi un simptom întâlnit în multe afecțiuni ale tractului respirator superior. Chiar la apariția bolii infecțioase COVID-19, specialiștii explicau faptul că dispariția mirosului reprezenta un simptom semnificativ al acestei afecțiuni, care făcea diferența între boala COVID-19 și o altă boală respiratorie. Dr. Ana Maria Apostol a explicat faptul că procesul de îmbătrânire ar putea fi însă o cauză care poate genera scăderea în intensitate a mirosului. „Cu trecerea în vârstă, îmbătrânim. Nu îmbătrânesc doar pielea sau oasele, ci îmbătrânesc și terminațiile nervoase. Și cum scade acuitatea vizuală, și trebuie să ne punem ochelari ca să vedem mai bine, scade și  acuitatea olfactivă, deci scade și mirosul, tot pe fond de vârstă” a explicat dr. Ana Maria Apostol. 

De asemenea, nasul înfundat poate reprezenta o cauză a pierderii mirosului. „Da, nasul înfundat poate să genereze pierderea mirosului. Tocmai de aceea pentru a-l recăpăta este necesar să mergem la medic și să rezolvăm această problemă” a mai spus dr. Ana Maria Apostol. 

Înfundarea nasului poate avea diverse cauze de la aerul poluat pe care-l respirăm în fiecare zi, până la virozele generate de diverse virusuri sau alergiile sezoniere. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes