Dr. Menci vine cu sfaturi pentru sezonul estival!

 În cadrul emisiunii PE ȘLEAU, CU DR. MENCI!, producție MedikaTV, Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce să facem și ce să nu facem pe timpul verii.

 1. Evitați să stați la soare într-un anumit interval orar. Statul la soare în condiții improprii poate provoca insolația și crește riscul de a face cancer.
 2. Nu stați pur si simplu la soare, ci faceți mișcare.
 3. Hidratarea nu se face decât cu apă la temperatura camerei și cu ceai cald, nu cu fresh-uri deoarece sunt pline de zaharuri.
 4. Evitați să consumați struguri (1 kg de struguri conține ½ kg de zaharoză).
 5. Nu consumați băuturi alcoolice.
 6. Cafeaua desidratează! Dacă dorești să bei cafea, aceasta trebuie însoțită întotdeauna de un pahar cu apă ca să vă hidratați
 7. Nu intrați în apă cu stomacul plin pentru că există riscul de a vă îneca.
 8. Nu bea apă rece și nu mânca rece. Consumul de alimente reci, schimbă digestia și blochează celulele digestive.
 9. Pepenele face rău dacă se face exces de produse chimice (azotiți) și dacă sunt tratați cu pesticide. Înainte de a consuma pepenele, spălați coaja acestuia.
 10. Nu vă expuneți prea mult la soare între orele 9:00 și 17:00. Radiațiile UV pot provoca arsuri ale pielii. În caz de arsuri și stare febrilă, remediul meu secret este să folosești apa în care a stat câteva ore ardei iuți. Ardeiul iute conține o substanță cu efect analgezic, care conține și vitamina C.
 11. Nu uitați că expunerea îndelungată la soare duce la îmbătrânirea pielii.

 DA! Soarele îmbătrânește! Cine imbătrânește nu întinerește!

Ți-ar putea plăcea