Regretatul cercetător Gheorghe Mencinicopschi a vorbit la Medika TV despre importanța alimentației

PE ŞLEAU, CU DR. MENCI este o producție audiovizuală marca MedikaTV ,specializată pe nutriție și sănătate. Invitații emisiunii aduc în fața telespectatorilor aspecte importante care vor răspunde la întrebarea: Ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi? Acest subiect naște multe controverse în rândul publicului, deoarece în ziua de azi suntem bombardaţi cu informaţii contradictorii. Numeroasele surse de informare au făcut ca, în prezent, majoritatea oamenilor să aibă senzaţia că ştiinţa nu a obţinut încă răspunsuri clare în ceea ce priveşte cel mai important aspect al vieţii noastre: nutriţia. Invitatul permanent al emisiunii este Dr. Gheorghe Mencinicopschi, personalitate şi autoritate în domeniu.

Gheorghe Mencinicopschi  este un biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).

A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, Bucuresti și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti. A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Deține 23 brevete de invenții.

Ți-ar putea plăcea

De interes