DOCUMENT: Care este circuitul pacienților COVID-19. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial

Un nou Ordin al ministrului Sănătății a fost publicat în Monitorul Oficial, acesta privind modul în care vor aplica măsurile în situația de risc epidemiologic generată de COVID-19 direcțiile de sănătate publică, Institutul Național de Sănătate Publică, spitalele, medicii de familii și serviciile de ambulanță.

De exemplu, atunci când o persoană are simptomele unei infecții respiratorii acute, aceasta trebuie să rămână acasă și să anunțe acest lucru la 112 și la medicul de familie, urmând să fie preluat de o ambulanță. Dacă după evaluarea medicală se constată că simptomele sunt grave, acesta este internat și i se face testul pentru a se stabili dacă a fost sau nu infectat cu noul coronavirus.

Ordinul mai prevede ca persoanele cu simptome COVID care au modificări vizibile în urma unei radiografii sau a unui CT vor fi tratate ca pacienți COVID chiar dacă au un test negativ.

Ordinul aduce o serie de noutăți, printre care și faptul că asimptomaticii pot fi declarați vindecați de medicul de familie, dacă în decursul a 14 zile nu apar manifestări ale bolii, fără să mai fie nevoie de un test negativ.

Documentul integral, publicat în Monitorul Oficial, poate fi consultat AICI.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea