Emoționant! Medic ieșean, a continuat să salveze vieți și după moarte

Trei ieșeni au primit o nouă șansă la viață, după ce au primit transplanturile de care aveau nevoie. Este vorba despre rinichi, care au ajuns la o femeie de 52 de ani și la un bărbat de 54 de ani, aflați de mai mult timp în programul de dializă și care se aflau pe listele de așteptare pentru transplant, și de ficat, care a ajuns, de asemenea, la un bolnav aflat în suferință.

Organele au fost prelevate de la o femeie de 50 de ani, medic pediatru, care a murit în urma unui anevrism cerebral. Familia medicului a fost de acord ca organele sale să fie prelevate și să salveze alte vieți.

Trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi la Iaşi. Intervenţiile chirurgicale au fost complexe, cu atât mai mult cu cât s-au desfăşurat într-o perioadă extrem de dificilă, provocată de pandemia de COVID 19. Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu recunoştinţă pentru decizia grea pe care au avut puterea să o ia, ca din suferinţa lor să dăruiască speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi, au transmis reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Potrivit ANT, aceasta a fost cea de-a cincea prelevare de organe care a avut loc în acest an la Iași.

În România au fost realizate în acest an 194 de intervenţii de transplant organe: 4 transplanturi de cord, 1 de plămâni, 139 intervenţii transplant rinichi (din care 96 de la donator in moarte cerebrală) şi 50 transplanturi de ficat (din care 44 de la donator aflat în moarte cerebrală).  

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea