EXCLUSIV LA MEDIKA TV! Ce spune șeful DSU despre aglomerația din mall-uri și ce măsuri ar putea fi luate (video)

Marile centre comerciale s-au aglomerat, în ultimele zile, semn că românii se pregătesc de sărbători și au pornit în căutare de cadouri. Situația poate ridica probleme de sănătate publică, dacă numărul cliențilro din itnerior crește foaret mult și dacă nu sunt respectate regulile deja stabilite pentru prievenirea infecțiilro cu noul coronavirus. Într-o intervenție la Medika TV, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a comentat situația.

”La acest moment există reguli clare privind numărul de persoane care intră în magazinele mici, regula de distanțare între persoane, portul măștii, distanțare la casele de marcat. Dacă trebuie și alte reguli, mai explicite, de limitare, acest lucru nu s-a discutat până în acest moment. Dar, insistent, continuăm să susținem că măsurile actuale trebuie respectate.” a subliniat secretarul de stat în MAI.

Dacă lucrurile vor avea o evoluție nefavorabilă, în sensul supraaglomerării centrelor comerciale, nu este exclus să se ajungă la o limitare a accesului, măsură care poate fi impusă, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, prin Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. ”DSP-ul are dreptul să facă acest lucru, poate să propună unele soluții, până la carantină, care să fie aplicate prin Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Chiar și măsura ca atunci când se intră la centrul comercial să existe o limitare a numărului de persoane, o limită clară, control mai intens. Am avut o discuție cu prefectul (n.r. Bucureștiului), controlul contează foarte mult, a controla respectarea măsurilor este foarte important.” a adăugat dr. Raed Arafat.

România nu ar fi singura țară în care s-ar adopta o astfel de măsură. În Spania, guvernul regional a decis redeschiderea centrelor comerciale din Barcelona și celelalte provincii ale regiunii Catalonia, dar a limitat accesul la 30 % din capacitate, fiind impuse reguli pentru evitarea aglomerației și a cozilor.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea