FURCULIȚELE DE PLASTIC, PERICOL DE MOARTE

Accidentul căruia i-a căzut victimă unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori români, în timp ce mânca, a arătat proporţiile pericolului pe care-l reprezintă folosirea unor tacâmuri din plastic.

Concret este vorba despre situaţia, devenită de notorietate naţională a lui Laurenţiu Duţă, fondator al grupului 3 Sud-Est, care a înghiţit o bucată dintr-o furculiţă din plastic livrată odată cu hrana de o firmă de catering. Duţă a fost operat în cîteva ore de la accident printr-o manevră endoscopică, procedură prin care bucata din plastic i-a fost extrasă din esofag, acolo unde s-a oprit. Subiectul a fost intens dezbătut la emisiunea Medika Special de luni seară, prezent în platou fiind psihologul Ovidiu Telegescu şi avocatul Leonard Şerban. În timpul dezbaterilor a ieşit la iveală faptul că, mai ales unele furculiţe din plastic, cele de culoare albă, sunt atât de casante încât se rup în primele secunde de utilizare, iar segmente din acestea pot fi înghiţite de oricine aşa cum a păţit şi cântăreţul Laurenţiu Duţă.

Mai mult, într-o intervenţie telefonică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu, a explicat că piaţa acestor ustensile este complet nereglementată atât în România cât şi în întreaga Uniune Europeană.

La rândul său, profesorul universitar doctor Mircea Beuran, şeful secţiei de Chirurgie din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, a explicat, de asemenea telefonic, ce pericol reprezină înghiţirea accidentală a unei bucăţi dintr-o furculiţă de plastic, mai ales dacă este ascuţită şi traversează esofagul, stomacul şi restul tractului, înfigându-se într-un anumit loc şi producând leziuni şi infecţii ale căror efecte sînt dintre cele mai grave.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/561959351228706/
Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea