Imagini uluitoare! Petrecerea din care s-a născut un focar COVID-19 cu zeci de infectați

Din județul care se plasa pe ultimul loc pe țară după numărul de îmbolnăviri COVID-19, Buzăul s-a trezit, la finele săptămânii trecute, că are de gestionat  un focar de boală cu multe necunoscute. Evoluțiile de până acum au condus la carantinarea unui cartier cu peste 2000 de locuitori. Numărul îmbolnăvirilor care au legătură cu familia unui interlop din acest cartier se apropie de 30, bolnavii fiind răspândiți în trei cartiere ale orașului Buzău. Apar și informații care arată că aceeași familie a fost sursă de infectare pentru un grup de 8 persoane din Urlați, Prahova, care ar fi mers în vizită la Buzău, de Paștele Blajinilor. Toți cei 8 au fost internați cu suspiciune de COVID-19, primele teste fiind negative.

Cum a fost posibilă o asemenea evoluție se explică prin imaginile de mai jos, preluate de pe site-ul opiniabuzau.ro. Filmarea este realizată pe 19 aprilie, chiar în prima zi de Paște, la locuința pacientului sursă care a generat focarul din Buzău. Bărbatul de 41 de ani,  poreclit Comitet, este membru al unui cunoscut clan din Buzău, clanul Pistol. În imaginile de la locuința sa se vede cum petrec mai mulți cetățeni de etnie romă, rude ale sale. Deși muzica răsună în tot cartierul, niciun polițist nu îi deranjează pe petrecăreți. Alte filmări ale membrilor aceluiași clan, din perioada sărbătorilor de Paște, îi arată circulând cu mașina dintr-o localitate în alta, trecând pe lângă polițiști fără să fie opriți.

Imaginile sunt explicația clară a modului în care a fost posibilă răspândirea bolii către zeci de persoane. Ce nu se explică este unde au fost, în acest timp, forțele de ordine.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea