IMPLICARE: Medicii de familie din Iași vor să fie exemplu! Ei anunță că se vor vaccina anti-COVID-19

Medicii de familie din județul Iași anunță că implicarea lor în campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi mai mult decât a le transmite oamenilor despre importanța imunizării. Aceștia transmit că vor să fie un exemplu.

Potrivit Ziarul de Iași, Societatea Națională de Medicina Familiei Iași și Colegiul Medicilor Iași se vor implica într-o campanie de promovare a vaccinurilor, pentru a convinge tot mai mulți oameni că imunizarea e singura soluție pentru revenirea la normalitate.

Eu vreau să fiu un exemplu, vreau să mă vaccinez şi spun răspicat asta. Trebuie ca pacienţii să aibă încredere în medicul lor de familie pentru că altfel nu putem promova vaccinarea şi să inducem încrederea în vaccin. Lucrurile sunt limpezi – vaccinurile au revoluţionat întotdeauna lumea şi o vor revoluţiona pentru că se fac foarte multe cercetări în acest domeniu, iar de la primele vaccinuri de acum 200 de ani şi până acum, acestea au evoluat extraordinar de mult. Dacă la început vorbeam de vaccinuri făcute din virusuri care se atenuau cumva, acum vorbim de particule din structura unui virus”, a declarat pentru sursa citată dr. Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei Iaşi.

În comunele din județ, medicii de familie deja promovează viitoarea campanie de vaccinare, care este intens pregătită de autorități în această perioadă.

Le-am spus că da, mă voi vaccina. Cred că puterea exemplului, adică vaccinarea corpului medical, va fi foarte importantă şi va da încredere şi populaţiei. De asemenea, şi noi vom putea fi mai relaxaţi şi fără securea deasupra capului că ne vom putea îmbolnăvi. Cel mai puternic argument este că nu suntem singurii care vor face acest vaccin, vaccinarea se va face peste tot, spre exemplu Marea Britanie a început înaintea noastră”, dr. Dana Popescu, medic de familie în comuna Deleni, județul Iași.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea