Importanța regimului alimentar în controlul diabetului

Diabetul este o boală care poate avea consecințe grave asupra organismului, dacă nu sunt respectate indicațiile terapeutice oferite de medici. Regimul alimentar joacă un rol important, de aceea dietele prescrise de specialiști trebuie respectate cu sfințenie.

„În condițiile în care nu ții un regim alimentar, poate că nu iei medicația așa cum trebuie sau chiar dacă ți-o iei și nu ții regimul alimentar, se poate produce progresia bolii. Prin medicație noi încercăm să ținem sub control partea metabolică, dar în realitate nu facem decât să chinuim mai tare organismul. Dacă am încerca să ținem și regimul de diabet, lucrurile nu mai progresează cu aceeași viteză” susține dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Doctor în Științe Medicale.

Specialiștii explică faptul că doar prin respectarea indicațiilor terapeutice, mai ales în ceea ce privește regimul alimentar, pacientul cu diabet poate ține boala sub control.

„Dacă ai grijă de tine în fazele esențiale și mai ales dacă faci exact ceea ce trebuie atunci diabetul nu este o boală gravă. Am întâlnit oameni și la peste 80 de ani, cu diabet de foarte mult timp, care nu aveau complicații, erau foarte bine. Și mi-au explicat un singur lucru, că diabetul este o boală a oamenilor disciplinați” mai spune dr. Simona Carniciu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea