ÎN AL DOISPREZECELEA CEAS, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII REDĂ SPITALELE COVID-19 PACIENȚILOR PE CARE I-A LĂSAT SĂ AȘTEPTE DINCOLO DE PORȚI. Direcțiile de sănătate publică, evaluare urgentă la spitalele suport

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat direcțiilor de sănătate publică să facă o evaluare a tuturor spitalelor din țară care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Decizia are în prim plan intenția de a redeschide unitățile medicale cu scopul e a oferi îngrijiri medicale pacienților non-COVID.

Într-un comunicat de presă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat faptul că are în plan să ofere posibilitatea pacienților non-COVID de fi consultați în unitățile medicale. Astfel, fiecare spital suport COVID-19 trebuie să asigure circuite separare pentru bolnavii non-COVID. De asemenea, asigurarea îngrijirilor medicale în aceste unități se face doar cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Am cerut astăzi direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport. Voi începe și o evaluare personală a situației în aceste unități pentru că primesc semnale din partea pacienților neinfectați cu noul corornavirus care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În ultimele săptămâni, în spațiul public, reprezentanții asociațiilor de pacienți, dar și cei ai corpului medical, au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că accesul pacienților non-COVID în spitale este îngreunat din cauza pandemiei.

Detalii AICI și AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea