Încă un reputat medic român răpus de COVID-19! A murit șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar București, prof. dr. Ovidiu Băjenaru

UPDATE: Lumea medicală deplânge dispariția prof.dr. Ovidiu Băjenaru. Iată mesajul transmis de colectivul UMF „Carol Davila”:

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice. Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Disciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea. Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității. Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată”.

Știrea inițială

Un nou deces îndoliază lumea medicală din România. Una dintre cele 44 de victime pe care le-a făcut COVID-19 în ultimele 24 de ore este prof. dr. Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din București.

Reputatul medic neurolog, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate, după ce fusese testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Absolvent  al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, el a fost în perioada 2000-2004 prodecan al facultății pe care a absolvit-o.

Între anii 2008-2011, a fost  șeful Catedrei de Neurologie de la facultatea de Medicină, iar din 2011 a ocupat funcția de director al Departamentului– Neuroștiințe Clinice din UMF ”Carol Davila” 

Doctor în științe medicale și membru corespondent al Academiei Române, șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din București a fost decorat, în noiembrie anul trecut, de președintele Klaus Iohannis  cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea