ÎNCĂ UN SIMPTOM ASOCIAT COVID-19, RAPORTAT DE MEDICII DIN SUA. Ce probleme neobișnuite au fost raportate în cazul mai multor pacienți

Pierderea gustului și mirosului, febra, tusea și apariția unor iritații pe piele sau pe limbă, alături de dificultățile de respirație,  sunt cele mai frecvente simptome asociate cu boala provocată de noul coronavirus. Lista simptomelor este destul de vastă, iar recent a fost actualizată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii.

Dincolo de acestea, medicii din SUA au raportat și un alt simptom: căderea părului.

Un studiu realizat la Facultatea de Medicină a \universității Indiana a descoperit că există aproape 100 de simptome asociate COVID-19, după ce peste 1500 de bolnavi au fost studiați.

Noile simptome identificate de noi în cadrul acestui studiu includ: durere neuropată, adică stare de durere cronică asociată cu o leziune tisulară, dificultăți de concentrare, dificultăți la somn, vedere încețoșată, chiar și pierderea părului”, a declarat medicul Natalie Lambert, co-autor al studiului.

26,5% dintre pacienți au raportat simptome dureroase, printre care arsuri resimțite la nivelul toracelui, dureri în piept sau dureri de spate.

O treime dintre pacienții studiați au raportat căderea părului, în unele cazuri persoanele reclamând că și-au pierdut părul în proporție de 75%.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea