Incredibil, ce spune un jurnalist CNN care luptă cu SARS-CoV-2: ”Virusul nu vrea să te miști. Așa va ajunge în plămâni!”

Jurnalistul CNN, Chris Cuomo fratele guvernatorului statului New York, diagnosticat cu COVID-19 a împărtășit experiența sa după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2. O experiență în urma căreia a ajuns la concluzia că virusul are o voință proprie și acționează inteligent:

„Iată care e secretul să scapi de acest virus!… Are legătură cu voința ta. Virusul ne vrea la pământ, vrea să îl luăm. Cu excepția câtorva norocoși, care nu au simptome foarte grave, ceilalți care îl luăm vom trece prin stări cum nu am mai avut niciodată în viața noastră. Pe zile și în valuri.” spune Chris Cuomo, într-un interviu la CNN. Jurnalistul american respinge categoric o convalescență la pat și povestește cum a luptat efectiv cu organismul său ca să își desfășoare o parte din activități: ”Vechea abordare, că trebuie să stai în pat când te îmbolnăvești, sună bine. Dar dacă te lupți cu acest virus, trebuie să faci și cel mai mic efort posibil, credeți-mă, am trecut prin asta. Nu poți să rămâi acolo. Pentru că fiara nu rămâne la fel, se schimbă. Chiar dacă febra cedează, corpul te doare atât de rău, pentru că virusul nu vrea să te miști. Deloc. Așa poate ajunge în plămâni.”

Jurnalistul Chris Cuomo spune că cel mai prețios sfat pe care l-a primit, în perioada în care lupta cu COVID-19, a venit de la un pneumolog care l-a sfătuit să forțeze limitele organismului îngenuncheat de boală și să facă toate acele lucruri pe care simte că boala îl împiedică să le facă. De exemplu, să facă exerciții de respirație ca să țină virusul departe de plămâni, să ia măsuri pentru a coborî febra. ”Durerea din piept te dărâmă. Te face mic. Iar coronavirusul se bazează pe faptul că tu nu vei face nimic, pe indolența ta, vrea să stăm pasivi, pe spate, să nu facem nimic. Așa că răspunsul trebuie să fie că vom face tot ce putem.” relatează jurnalistul CNN în legătură cu sfaturile primite.

Realizatorul TV de la CNN încă nu s-a vindecat, dar povestește despre atitudinea care a devenit rutină în lupta cu COVID-19: ”Stau pe o parte, stau pe burtă, mă ridic, îmi fac exercițiile de respirație.  Știu că e în plămânii mei. Dar nu voi pierde în fața acestei chestii. Nu pot să le fac asta soției și copiilor mei și tuturor celor cărora le pasă de mine. Și nu mă duc  la spital pentru ceva ce pot să evit. Dacă-l pot evita. De aceea încerc să muncesc, să-mi fac treaba, e o motivație”.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea