Intervenție medicală în premieră națională la Spitalul Județean Timișoara. Operația pe măduvă a durat 6 ore

Premieră națională la Spitalul Județean Timișoara, unde durerile inimaginabile ale unei paciente, care nu o lăsau să doarmă de mai mulți ani, au dispărut în urma unei operații pe măduva spinării.

Cu ajutorul unui microscop special, conf. univ. dr. Andrei Brînzeu a realizat această operație complicată, în premieră națională, folosind o tehnică învățată în Franța,  sub îndrumarea celui care a inventat-o.

Pe scurt, printr-o intervenție migăloasă, cu ajutorul unui microscop special, dr. Brînzeu a reușit să îndepărteze doar părțile afectate de către o tumoră ale nervilor spinali ai unei paciente. Aceste părți afectate îi provocau dureri imense care nu îi permiteau pacientei nici măcar să doarmă. Un coșmar eliminat prin muncă, dăruire și talent.

Această primă intervenție arată că putem face performanță în România, dacă ne dorim. Iar noi ne dorim. Avem o echipă excepțională, condusă de profesorul Pleș. Vom face următorii pași, respectiv vom dota secția de Neurochirurgie, pentru ca această intervenție și altele să să fie efectuate din ce în ce mai des și să putem să salvăm de durere pacienții care se încadrează în această categorie. Vorbim atât despre investiții de infrastructură, cât și de investiții în dotarea cu aparatură performantă”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Timișoara.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea