INTERVENȚIILE ESTETICE EXAGERATE POT AFECTA FUNCȚIONALITATEA ORGANELOR. Ce criterii aplică chirurgii plasticieni

Considerate o rutină în obținerea sau menținerea frumuseții, intervențiile specifice chirurgiei estetice trebuie făcute însă cu responsabilitate, astfel încât funcționalitatea organelor să nu fie afecată.

În practica medicală, specialiștii în chirurgie plastică pun mare accent pe funcționalitatea corpului după intervențiile de înfrumusețare. Orice intervenție făcută într-un mod exagerat, ar putea avea efecte negative asupra organismului, „Contează foarte mult ca funcționalitatea să fie pe primul plan. Tocmai de aceea, la consultație, discutăm foarte mult cu pacienții și le explicăm ce implicații are fiecare metodă. Într-adevăr când se exagerează, vorbim aici în cazul măririi buzelor, putem ajunge la asimetrii, la modificări de mobilitate, deci afectăm funcționalitatea, iar în cazul acesta trebuie să intervenim să corectăm aceste lucruri. Chiar în ultima perioadă am avut pacienți care au venit pentru corecția buzelor, în urma unor implanturi permanente. Implanturi solide de silicon, permanente, care au provocat asimetrii și atunci singura măsură a fost aceea de a se interveni chirurgical și de a scoate acele implanturi” a explicat, la Medika TV, dr. Clara Băncilă, chirurg plastician.

Astfel de intervenții nereușite au loc, de cele mai multe ori, la presiunea pacienților, dar acceptul medicului este la fel de culpabil. Specialiștii atrag atenția că și unii, și ceilalți trebuie să respecte corectitudinea medicală și să nu își asume intervențiile. Medicii le recomandă tuturor celor care doresc să apeleze la operații estetice să țină cont de indicațiile pe care le primesc înainte de a a intra în sala de operație. „De multe ori pacienții, ca să obțină un anumit lucru, spun că au înțeles sau sunt dispuși să semneze niște acorduri, însă este important să-mi dau seama că au înțeles lucrurile, pentru că variantele acestea permanente, chiar dacă se pot rezolva, rămân niște sechele sau cicatrici permanente. Care pot fi niște cicatrici care nu afectează funcționalitatea, care nu produc disconfort sau pot apărea niște lucruri care deformează țesutul” a mai spus dr. Clara Băncilă, la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes