Italia, coronavirus. O relaxare a restricţiilor, posibil din 4 mai

4 mai  este data la care în Italia s-ar putea reduce măsurile impuse în contexul pandemiei de coronavirus. Va fi însă o relaxare prudentă şi calculată, potrivit premierul Giuseppe Conte, citat de Reuters.

”Aş vrea să pot spune: Să redeschidem totul. Imediat. Începem mâine dimineaţă … Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Este rezonabil să ne aşteptăm să aplicăm planul începând cu 4 mai”, a scris Conte pe facebook. O strategie de ieşire grăbită şi dezorganizată din carantină ar fi o batjocură a sacrificiilor pe care italienii le-au acceptat, a mai spus premierul Italiei.

În Italia, coronavirusul a ucis peste 24.100 de persoane, din februarie, de când s-a declanșat pandemia. Din martie, Guvernul a impus o serie de restricții: italienii au rămas în case, școlile au fost închise, activitatea multor afaceri a fost suspendată.

Pe de altă parte, liderii de afaceri italieni au cerut o reducere a restricţiilor impuse din cauza coronavirusului, temându-se că va avea loc o catastrofă economică dacă blocajul va continua.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea