Laserul, aliatul medicilor dermatologi în lupta cu bolile de piele. dr. Gabriel Balcangiu Stroescu: „Este un echipament care ne ajută foarte mult”

Tehnologia a evoluat foarte mult astfel încât au fost create echipamente și dispozitive medicale care să-i ajute pe specialiști să trateze foarte multe afecțiuni. Dermatologia este una dintre specialitățile medicale care depinde de aceste evoluții tehnologice, iar aparatele cu laser sunt foarte utile medicilor. 

„Targetăm afecțiunile odată diagnosticate cu arsenalul modern. De la creme, până la tratamentele sistemice și ulterior, apelăm și la tehnologiile moderne actuale. Sunt un mare împătimit al laserelor. În dermatologie aceste dispozitive au avut rezultate spectaculoase. Trebuie atent mânuite, trebuie să apelăm la tehnologia certificată. Sunt mulți distribuitori care ne aduc lasere moderne și sigure” susține dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic primar dermatolog

Cel mai utilizat echipament laser, este laserul CO2. Iată ce poate face acest dispozitiv: „Cel mai utilizat laser, este laserul CO2. El targetează apa din țesut. Cu el putem vaporiza absolut orice leziune tumorală benignă de la nivelul pielii. Mă refer aici la papiloame, cheratoze, veruci, până la alunițe. Îl putem folosi și pe partea fracționată pentru tratamentul cicatricilor, post traumatice sau acneice” a explicat dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic primar dermatolog. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea