Legătura dintre hernia inghinală și tuse. Iată ce spun medicii

Cauzele apariției herniei inghinale sunt puse de medici pe seama efortului intens. Sunt însă și situații în care boala poate apărea și din cauze mai puțin cunoscute, dar care au același efect: cresc presiunea la nivel abdominal, astfel încât să se poată produce ruptura acelor țesuturi care susțin și protejează intestinele.

„Tusea cronică sau constipația pot fi cauze ale apariției herniei inghinale. Atunci când tușim brusc și în mod repetat, crește presiunea regulat în acea zona, iar inelele inghinale se deschis treptat și devin mai largi. De asemenea, persoanele cu constipație cronică, chiar efortul de a merge la toaletă duce la creșterea presiunii la nivel abdominal” a explicat la Medika TV, dr. George Sirețeanu, medic specialist chirurgie generală.

Totodată, mărirea în volum a prostatei poate fi considerată o cauză care poate duce la apariția herniei inghinale, la bărbați.

„Mai avem la bărbați, în afara faptului că avem un canal inghinal mai larg și mai lung, mai avem și prostata care apare după o anumită vârstă ca un obstacol suplimentar. Creșterea în volum a prostatei provoacă probleme de micțiune, iar din cauza aceasta crește presiunea la nivelul abdomenului” a mai spus dr. George Sirețeanu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea