MANAGER DE SPITAL, SUSPENDAT, DONATOR DE PLASMĂ HIPERIMUNĂ. Apel către persoanele care s-au vindecat de COVID-19

Managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă, este primul donator de plasmă hiperimună din județul Vrancea, unde marți, 2 iunie, un aparat de plasmafereză a fost pus în funcțiune la Centrul de Transfuzie Sanguină.  

Aparatul a ajuns la centru în urma unui contract de sponsorizare încheiat între firma care produce echipamentul și Consiliul Județean Vrancea. Practic, firma producătoare a pus la dispoziția autorităților aparatul pentru a fi folosit exclusiv pentru extragerea plasmei de la pacienții vindecați de COVID-19.

Imediat după ce a fost instalat, aparatul a fost pus în funcțiune. Primul donator, managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă, a făcut apel la toți cei care au trecut prin această boală să doneze plasmă.

Fac un apel către toți colegii și nu numai, care au fost pozitivi și s-au negativat și întrunesc condițiile, având anticorpi, să vină să doneze, pentru pacienții care au nevoie de plasmă și să-i ajutăm să se vindece pe cei care sunt într-un stadiu avansat de boală.

Pe colegii mei medici, asistenți, care au fost internați în secția infecțioase a Spitalului Județean Focșani și s-au negativat îi rog să vină alături de mine și să doneze aici, la centrul nostru de transfuzii din Vrancea, care a lângă spitalul județean, să fim cu toții împreună și să dăm o mână de ajutor celor care au nevoie”, a declarat Constantin Mîndrilă.

Managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lui aprilie și declarat vindecat după mai bine de o lună de spitalizare.

El a fost înlocuit în funcție de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pe 13 aprilie, conducerea spitalului fiind preluată de o echipă militară.

La finalul misiunii echipei militare, ministrul Sănătății a numit un alt manager, interimar, Constantin Mîndrilă putând reveni în funcție.

După cum a relatat Medika TV, doi dintre membrii echipei militare care au asigurat conducerea Spitalului Județean Focșani au fost diagnosticați cu COVID-19 la finalul misiunii din Vrancea.

Conform ultimelor date oficiale, peste 370 de persoane, adică mai bine de jumătate din numărul total al vrâncenilor diagnosticați cu COVID-19, au fost declarate vindecate.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea