Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, în direct la Medika TV: „Zilnic, între 50 și 80 de copii ajung la noi cu traumatisme”

În ediția din această seară a emisiunii „Doctor Medika”, Simona Bălănescu a discutat cu dr. Anca Miu, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești despre traumatismele pe care le pot avea copii. Cei mici, de până la 3 ani, sunt cei mai expuși la accidente. Iată sfaturile pe care medicul le-a oferit părinților.

Statisticile prezentate de dr. Anca Miu arată faptul că la Camera de Gardă a spitalului pe care îl conduce zilnic se prezintă între 50 și 80 de copii care suferă traumatisme. „Ar trebui să facem prevenție pentru că noi trebuie să plecăm de la cauza care generează traumele. În cazul copiilor mici, de până în 3 ani, aceștia ar trebui mai bine supravegheați. Din prea multă dragoste, putem face copilul să sufere” a explicat dr. Anca Miu.

Cele mai multe accidente se petrec atunci când copilul mic stă în pat și, într-o clipă de neatenție a adulților, poate să cadă. „La copilul mic raportul dintre cap și corp este mai mare și atunci când cade, cade automat în cap. Câte traumatisme din scoică nu am întâlnit. Cad cu capul înainte, își produc fracturi de piramidă nazală, de claviculă. Dacă sunt în pat, se rostogolesc și pot să cadă din pat. Este fragil la vârsta aceasta” a explicat dr. Anca Miu.

În cazul în care nefericitul eveniment s-a întâmplat, adulții trebuie să meargă de urgență la medic și să urmărească toate simptomele pe care copilul le are. „În primul rând ar trebui să urmărim ce-l doare pe copil. Liniștea prea mare sau somnolența reprezintă semnale de alarmă. Sfatul meu pentru părinții ai căror copii suferă traumatism cranian este să se prezinte de urgență la o cameră de gardă, oricare ar fi ea, pentru evaluarea unui medic specialist” recomandă dr. Anca Miu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea