Mâncarea de tip fast-food, pericolul din farfurie? Recomandările medicilor

Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta și asupra alimentației, mulți părinți apelând la preparatele de tip fast-food pentru hrana copiilor. Medicii atrag atenția că acest tip de alimente a generat un val de îmbolnăviri în rândul celor mici, diabetul zaharat de tip 2 fiind o boală des întâlnită la copii.

„Diabetul de tip 2 a început să apară din ce în ce mai mult la copii, iar pandemia a fost un triger pentru apariția bolii. Au fost raportate noi cazuri în pandemie. Este o boală gravă, dacă nu respectăm indicațiile medicilor, dar dacă știm să ne îngrijim putem să scăpăm de această problemă” a declarat, la Medika TV, dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Din cauza consumului ridicat de preparat tip fast-food, copiii au manifestat o dependență față de aceste produse alimentare, susțin medicii.

„Mâncarea de tip fast-food nu este sănătoasă și creează dependență. Foarte multă lume a comandat astfel de alimente în pandemie” a explicat dr. Diana Voican.

De asemenea, lipsa mișcării. Copiii au stat în fața ecranelor, nu s-au mai putut deplasa. Ora de mișcare obligatorie la copii nu a mai fost respectată, pentru că cei mici nu mai aveau acces la sălile de sport, la bazinele de înot sau la parcuri.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea