Maraton Medika TV – Inovație în estetică. Micile intervenții estetice și beneficiile lor pentru frumusețea tenului

Tenul este una dintre zonele corpului pentru care se doresc cele mai multe intervenții estetice. Persoanele care apelează la aceste mici trucuri de înfrumusețare își doresc să arate cât mai natural cu putință. Evident, chiar dacă sunt minim invazive, aceste proceduri pot avea riscuri pentru sănătate.

„Dintre cele mai solicitate pe plan mondial. Publicul dorește să facă intervenții mai de mică amploare, într-o clinică, nu neapărat în sala de operație să aibă senzația că se păstrează mai mult din fizionomia inițială, adică să fie rezultate mai naturale cu efort mai mic” susține dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică și estetică, Doctor în Științe Medicale.

Aceste intervenții, chiar dacă la prima vedere par inofensive, pot pune în pericol sănătatea celor care apelează la ele. De aceea, sfatul specialiștilor este ca orice intervenție să se realizeze doar în cabinete specializate, de către medici instruiți să le pună în aplicare.

„Intervențiile estetice mediu invazive,  pentru că nu sunt chiar minim invazive deși se fac cu acul, dar care uneori pot avea niște repercusiuni maxim invazive. Chiar dacă se fac cu acul uneori pot pune în pericol sănătatea locală și generală, de aceea publicul e bine să știe că pot fi inofensive, dar, în același timp, pot avea și un grad de periculozitate. De aceea trebuie să de te adresezi doar medicului specialist, în speță chirurgului estetician” a mai spus dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică și estetică, Doctor în Științe Medicale.

Repetarea în timp a intervențiilor estetice poate asigura un proces de îmbătrânire mult mai lent.

„Prin repetarea lor efectul este de lungă durată și cumulativ. De exemplu, dacă faci un tratament cu toxină botulinică, toxina botulinică este știută că îmbunătățește foarte mult aspectul ridurilor diminuându-le. Și dacă pacientul face tratamentele acestea iterative, pe perioade îndelungate dar spațiate, chiar îmbătrânesc altfel. Îmbătrânirea are trăsături mai fine, mai îngrijite, îmbătrânirea este mult mai elegantă” a explicat dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică și estetică, Doctor în Științe Medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea