MARE ATENȚIE! Lipsa poftei de mâncare la copii poate fi semn de infecție cu noul coronavirus

Chiar dacă noul coronavirus nu-i afectează pe copii așa cum se întâmplă în cazul adulților, boala nu-i ocolește nici pe cei mici. Experții susțin că în cazul copiilor simptomele sunt diferite față de cele pe care le au oamenii mari.

Febra foarte mare, tusea sau pierderea gustului și mirosului sunt cele mai comune simptome ale COVID-19 . Când vine vorba despre copii, se pare că SARS-CoV-2 poate provoca și altă simptomatologie.

Tim Spector, profesor de genetică la King’s College din Londra, susține că în cazul copiilor COVID-19 determină apariția altor 5 simptome care nu sunt întâlnite în cazul adulților.

Potrivit acestuia cele mai comune simptome ale COVID-19 întâlnite la copii sunt durerile de cap, oboseala, febra, gâtul uscat și lipsa poftei de mâncare.

Simptomele întâlnite la adulți nu seamănă cu cele ale copiilor. Trebuie să ne alertăm în momentul în care un copil spune că nu îi este foame sau că se simte obosit. Aceste stări sunt importante și trebuie monitorizare cu atenție”, susține profesorul Tim Spector, potrivit The Sun.

Potrivit datelor statistice, de la începutul pandemiei până în prezent, părinții din Marea Britanie au raportat peste 300.000 de cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor de vârstă școlară.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea