Marea Britanie: îngrijorare privind amploarea reală a crizei

În Marea Britanie s-au diagnosticat alte 171 de cazuri de coronavirus, ajungându-se la un total de 1 543 de persoane infectate pe măsură ce criza continuă să se aprofundeze. În Țara Galilor, un bărbat de 68 de ani din Wrexham a fost prima persoană decedată din cauza infecției, acesta fiind al 36-lea deces din Marea Britanie.

Daily Mail scrie că există o îngrijorare în creștere pentru că dimensiunea reală a crizei este mascată de faptul că autoritățile britanice nu mai testează toate persoanele suspecte și păstrează testele pentru cei grav bolnavi sau care se află deja spitalizați. Acest lucru înseamnă că actualizările la zi, sunt doar o copie infidelă a tabloului epidemiologic. Consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, a spus că e posibil ca joia trecută numărul real să fi depășit 10 000, în timp ce numărul oficial de infecții era de doar 596.  Dacă raportul a rămas același, e posibil ca acum să existe peste 25 000 de persoane infectate.

The Guardian scrie că, potrivit unui document oficial ajuns în posesia jurnaliștilor, autoritățile britanice se așteaptă ca patru din cinci persoane să fie infectate până în primăvara anului viitor când criza se va încheia. Astfel, numărul total al pacienților care vor avea nevoie de spitalizare ar ptea ajunge la 7,9 milioane.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea