Medic din Capitală, acuzat că a fost la muncă deși avea simptome de COVID-19. Ulterior a fost confirmat cu coronavirus

UPDATE:

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul medicului șef de la secția ATI a Maternității Bucur și a anunțat o anchetă.

“Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public și a comunicatului Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Ioan” din București, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic.
Investigația Comisiei de Jurisdicție va analiza punctele de vedere ale medicului și conducerii spitalului, precum și toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice și ale anchetei disciplinare de la nivelul instituției”
, se arată într-un comunicat al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din București.

Știrea inițială:

Șefa secției de anestezie și terapie intensivă a Maternității Bucur din București, dr. Rodica Ologu, a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus.

Nu este primul caz în care un medic primește acest diagnostic. În cazul șefei ATI de la Maternitatea Bucur, însă, a fost lansată acuzația că ar fi mers la serviciu deși avea simptome evidente de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan”, București, dr. Ologu nu a completat rubrica de temperatură din chestionarul de triaj. Totuși, precizează unitatea medicală în care doctorița a fost testată, ea a purtat echipament de protecție și a stat izolată în cabinetul său.

“In cursul zilei de vineri, 4 septembrie, d-na doctor Rodica Ologu, sef de sectie ATI maternitatea Bucur, s-a prezentat la serviciu fiind de garda, desi prezenta simptome sugestive pentru infectia cu Covid-19.

Cu buna stiinta, doctorita Ologu a evitat completarea rubricii de temperatura din cadrul chestionarului de triaj, desi prezenta febra.

Medicul a purtat echipament de protectie pe toata durata garzii si a stat izolata in cabinet.

Ulterior, doctorita Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului “Sfantul Ioan”, unde a fost izolata corespunzator si testata.

Rezulatatul a iesit pozitiv si a fost transferata la Institutul “Victor Babes”.

A fost demarata imediat ancheta epidemiologica, care se afla in curs de finalizare”,  se arată în comunicatul de presă al Spitalului Clinic de Urgență “Sfantul Ioan” București.

Ți-ar putea plăcea