Medicii au vorbit, la Medika TV, despre tehnica „RICE”, prin care putem reda sănătatea gleznelor afectate de entorse

Patru pași simpli ne pot ajuta să recăpătăm mobilitatea gleznei, după o entorsă dureroasă. Medicii i-au denumit „Rice”, tehnică prin care ne putem relua activitățile fizice în maximum 7 zile.

Tehnica „RICE” reprezintă acronimul de la cuvintele englezești REST (odihnă), ICE (gheață), Compression (Compresă) și ELEVATE (ridicare). Practic tot ceea ce trebuie să facem în momentul în care ne-am ales cu o entorsă este să punem în aplicare acești pași. „În primul rând trebuie să renunțăm la efortul fizic imediat ce am simțit că sunt probleme la gleznă. Apoi trebuie să punem gheață sau comprese cu apă pe locul respectiv. Vom bandaja glezna cu feșe elastice, dar nu prea strâns, apoi vom ține piciorul ridicat pentru a evita umflarea” a explicat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Tarek Nazer, medic primar ortoped.

Tehnica „RICE” trebuie pusă în aplicare în primele 60 de minute de la momentul în care s-a produs entorsa. Iar intervenția rapidă va asigura vindecarea în aproximativ 7 zile. În caz contrar, perioada de vindecare se va prelungi, iar urmările entorsei își vor face simțite prezența pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea