Medicii care alcătuiesc echipa medicală a unui Tumor Board

În spatele oricărui Tumor Board se află medici din diferite specialități medicale. Împreună, specialiștii caută cele mai bune metode terapeutice pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții pacientului diagnosticat cu boală oncologică.

„Cine face parte din comisia aceasta? În primul rând este vorba despre medicul oncolog, Medicul oncolog convoacă această comisie și o personalizează în funcție de boala fiecărui pacient. Acesta este noul concept de medicină personalizată, care trebuie să adapteze fiecărui om diagnosticul și terapia adecvată” explică dr. Dragoș Cuzino, medic primar imagistică medicală Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Totodată, în echipa medicală mai sunt incluși medici chirurgi sau specializați în radioterapie.

„În această echipă, în funcție de stadiul în care este surprins pacientul, din această echipă mai fac parte chirurgul, radioterapeutul, medici care se ocupă cu tot felul de alte terapii care să pună în evidență corect modificările oncologice ale pacienților” mai spune dr. Dragoș Cuzino.

De asemenea, susținerea emoțională a pacienților oncologici este importantă. Astfel, în Tumor Board sunt incluși psihologi și chiar medici nutriționiști.

„Totodată din echipă mai fac parte specialiști în psiho-oncologie  și de onco-nutriție. Și acestea sunt doar câteva dintre exemplele de specialiști sau de medici implicați în tumor board” mai spune dr. Dragoș Cuzino.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea