Medicii psihiatri recomandă părinților să stea cât mai mult timp cu cei mici. Eduard Moțoescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”: În cazul copiilor noștri trebuie să le acordăm cât mai mult timp 

Pentru ca sănătatea mintală a copiilor să se dezvolte corespunzător, este nevoie ca părinții să le acorde cât mai mult timp de calitate. A explicat, la Medika TV, dr. Eduard Moțoescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din București. 

”În cazul copiilor noştri, trebuie să le acordăm în primul rând timp. Probabil cel mai mare deficit aici este în această zonă, a timpului pe care îl acordăm copiilor. Suntem de foarte multe ori prinşi în treburile zilnice şi nu că acordăm o atenţie sporită altor lucruri care ne acaparează în dauna copiilor, dar nu conştientizăm această comunicare prin timp. Acordarea unui interval de timp este o formă foarte importantă de comunicare. Spui unei persoane că ţii la ea atunci când îi acorzi o perioadă mai lungă de timp, nu când te întâlneşti fugar câteva zeci de minute, o oră dintr-o zi. Lucrul acesta arată o superficializare a relaţiilor. Ca atare, relaţia dintre copil şi părinte se stabileşte şi prin acest criteriu de timp, timpul de calitate petrecut împreună e factor foarte important şi securizant pentru copii şi pentru modul lor de a privi viaţa şi valorile ei”, a afirmat medicul Eduard Moţoescu, miercuri seară, la Medika Tv.

Totodată, medicul a precizat faptul că sunt foarte mulți tineri care au un stil de viață haotic și care sunt prea puțini preocupați să respecte orarul de odihnă. 

„Este foarte vulnerabilizant pe multe funcţii psihice: atenţie, memorie, concentrare, randament cognitiv. Trebuie să fim atenţi la o bună echilibrare a acestor lucruri pentru a fi într-un echilibru bun”, a adăugat Eduard Moţoescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes