Medicul Radu Țincu, la Medika TV: „Am solicitat ca toate benzodiazepinele să fie introduse pe reţetă securizată pentru a reduce riscul ca tinerii să le consume”

Într-o intervenție în direct la Medika TV, medicul Radu Țincu, medic ATI și Toxicologie la Spitalul Floreasca din București, a atras atenția cu privire la faptul asocierea dintre substanțele cu efect psihoactiv și unele medicamente este tot mai des întâlnită în rândul tinerilor. 

În cadrul emisiunii „Sistemul Medical”, difuzată la Medika TV, medicul Radu Țincu a vorbit despre demersul său de a determina autoritățile să introducă medicamentele din categoria benzodiazepinelor pe lista produselor faramaceutice eliberate cu prescripție medicală specială. Totul din cauza faptului că unii tineri falsifică rețete pentru a putea procura astfel de medicamente. 

Aici avem o problemă. Majoritatea medicamentelor se eliberează pe reţetă securizată, însă au scăpat câteva, de-a lungul timpului, tot din categoria aceasta, a sedativelor, care se pot elibera pe reţetă simplă, pe reţetă normală. Din păcate, tinerii au falsificat acele reţete, au fost cazuri identificate (…) şi şi-au scris singuri aceste reţete. Am avut o întâlnire, acum câteva săptămâni, la Agenţia Naţională Antidrog, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi le-am solicitat în mod expres să modifice legislaţia astfel încât toate benzodiazepinele, toate sedativele din această categorie, să fie introduse pe această reţetă securizată tocmai pentru a reduce riscul ca tinerii să le poată consuma”, a afirmat Radu Ţincu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea