Medika TV  Maratonul Bolilor Cardiovasculare – Proiect PNRR pentru sănătatea inimilor românilor, în implementare la Târgu Mureș. Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu: „Vom putea crește numărul intervențiilor”

Cu ajutorul fondurilor PNRR, medicii din cadrul Institutului Inimii din Târgu Mureș vor beneficia de un sediu modern și dotat cu toată aparatura necesară pentru a-și desfășura activitatea. Astfel, tot mai mulți pacienți își vor putea vindeca inimile bolnave în cadrul noii unități medicale. 

Într-o intervenție în cadrul Maratonului Bolilor Cardiovasculare, organizat de Medika TV, Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș, a vorbit despre proiectul care implică realizarea unei clădiri pentru Institutul Inimii din Târgu Mureș. 

„Datorită acestui proiect vom avea în sfârșit un sediu pe care ni-l doream, mult mai spațios. Clădirea va avea 7 etaje și va fi dotată cu toate cele necesare unui spital modern. Este una dintre cele mai mari investiții în domeniul medical din România de după Revoluție” a explicat dr. Horațiu Suciu, la Medika TV. 

Mai mult decât atât, proiectul va face ca numărul de intervenții chirurgicale și de servicii medicale destinate pacienților cu afecțiuni cardiovasculare să crească. „Nu e vorba doar despre confort, dar este vorba și despre creșterea numărului de intervenții. În România, aceste serviciile din sfera cardiologiei sunt mult sub necesar la nivelul populației pe care o avem.  Vor fi 4 săli de operație, dintre care una hibridă. Vom face aproximativ 1400 de operații pe an” a mai spus dr. Horațiu Suciu. 

Conform estimărilor oficiale, valoarea proiectului pentru Institutul Inimii din Târgu Mureș depășește 100 de milioane de euro. Totodată, în cadrul acestui proiect va fi modernizat și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea