Menopauza pe înțelesul tuturor femeilor. Medic: Este o perioadă naturală

Menopauza este o perioadă care aduce multe schimbări din punct de vedere fiziologic și psiho-emoținal pentru femei. Stresul și anxietatea sunt principalele simptome pe care le poate resimți o femeie aflată la menopauză. Pentru a gestiona aceste emoții și stări puternice, consulturile repetate și discuțiile cu medicii specialiști pot fi de ajutor.

„Este o perioadă naturală prin care toate femeile trec. Ea înseamnă încheierea perioadei fertile din viața femeilor și ar fi foarte bine dacă am putea să înțelegem ce se petrece acum. Să fim mai deschise, să mergem la medic și să luăm toate informațiile care ne sunt necesare. Înțelegerea acestei perioade ne va ajuta să o gestionăm mai bine și să ne creștem calitatea vieții” susține dr. Anca Sultan, medic primar obstetrică-ginecologie.

La fel importantă de înțeles este și perioada perimenopauzei, o etapă în care organismul femeii se pregătește pentru menopauză.

„De asemenea, e bine de știut că etapa de dinaintea menopauzei, perimenopauza, poate să debuteze chiar cu 10 ani înainte de intrarea la menopauză. Este o perioadă în care schimbările hormonale sunt treptate, de multe ori poate insesizabile, însă de cele mai multe ori sunt semne clare că ceva se întâmplă cu organismul femeilor, și ar fi bine de știut că încă de atunci putem face ceva pentru a ne crește calitatea vieții” mai spune dr. Anca Sultan.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea