Ministrul Alexandrul Rafila, la deschiderea anului universitar 2022-2023 la UMF „Carol Davila”: „Trebuie să rezolvăm împreună problema resursei umane din sănătate”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost prezent astăzi la festivitatea de deschidere a noului an univesitar, desfășurată la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Acesta a vorbit tuturor celor prezenți despre importanța identificării unor soluții pentru îmbunătățirea resursei umane, în domeniul medical din România.

Ministrul a explicat faptul că alături de univestitățile de medicină din România trebuie să găsească soluții pentru a rezolva problema lipsei resursei umane din spitalele din țara noastră. ”Trebuie să vă spun după 30 de ani de participare la viața universitară a acestei importante instituții, faptul că întâmplător am ajuns ministrul Sănătății mi-a adus o mare responsabilitate, responsabilitatea de a găsi împreună cu universitățile de medicină din România, împreună cu acest colectiv extraordinar de colegi ai UMF, răspunsul unor probleme extrem de importante pentru sănătatea și viitorul oamenilor din această țară și mă refer aici la pregătirea resurselor umane din sănătate.”

Totodată, Alexandru Rafila le-a solicitat reprezentanților UMF „Carol Davila” să fie parteneri Ministerului Sănătății în acest demers: „Toate aceste lucruri trebuie să le rezolvăm împreună. Este un moment în care ne putem aduna împreună și putem să rezolvăm această problemă referitoare la resursa umană din sănătate din țara noastră.Vă rog să-mi fiți parteneri. La Ministerul Sănătății ușa vă este permanent deschisă, atâta timp cât voi fi acolo, și sper să dezvoltăm împreună programe care să îmbunătățească pregătirea profesională a stidenților și medicilor”.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea