NOILE GHIDURI DIN SUA: masca protejează și purtătorul și pe cei din jurul său

SUA au revizuit ghidurile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Potrivit CNN, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a actualizat îndrumările privind purtarea măștii arătând că aceasta ajută la protejarea celor din jur, dar îl protejează și pe cel care o poartă. Masca are acțiunea de ”control al sursei”, blocând particulele pe care le-ar putea expira un purtător al virusului, dar are și rol de filtru pentru protecția persoanelor care o poartă. ”Beneficiile individuale cresc odată cu creșterea numărului de utilizatori de măști în public.” arată CDC.  

Noul ghid al autorității americane menționează o serie de studii care arată că masca reduce riscul transmiterii sau contractării virusului cu mai multe de 70 %. În unul dintre studii este citat exemplul a doi angajați de la un coafor care, purtând mască, au prevenit infectarea a 67 de clienți. Există și o analiză în privința tipurilor de măști și eficienței în funcție de materialu din care sunt confecționate.  Unele măști din pânză sunt aproape la fel de bune ca și cele chirurgicale, pentru blocarea particulelor virale, se mai arată în comunicarea Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cele din propilenă pot genera sarcini statice care captează particule, în timp ce mătasea respinge picăturile umede și e mai confortabilă.

CDC mai arată , citând o analiză economică, faptul că o creștere cu 15 % a purtătorilor de mască ar putea preveni pierderi economice de până la un trilion de dolari.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea