O aspirină pe zi previne infarctul? Dr. Ana Maria Șerban, cardiolog: ”Mare grijă la situații de genul acesta!”

Dr. Ana Maria Șerban, medic primar cardiolog, a vorbit, în cadrul emisiunii Telemedika despre medicamentele care promit să prevină blocarea vaselor de sânge.

”O aspirină pe zi pentru pacienții care se știu deja cu boli coronariene sau care au avut un accident vascular cerebral sau care știu că au stenoze sau plăci de aterom, e foarte bună. Însă, sunt situații în care pacienții înlocuiesc aspirina clasică, adica acidul acetilsalicilic cu divese preparate considerate antiagregante naturale și care se întorc la spital cu stentul (dispozitivul care se montează in cazul unui infarct) ocluzionat. Din cauză că au luat o perioada lungă de timp ceva ce nu era aspirina, de fapt, așa că, mare grijă la situații de genul acesta,” a explicat dr. Ana Maria Șerban, pentru Medika TV.

Dr. Lucian Dorobanțu, chirurg cardiovascular a adăugat că s-a lovit de situații în care pacienții cu proteze valvulare au întrerupt tratamentul cu anticoagulant cu un anticoagulant natural și au făcut edem pulmonar. Medicii au transmis că, în niciun caz, nu ar trebui să întrerupem sau să schimbăm tratamentul fără avizul medicului.

Puteți afla mai multe informații despre afecțiunile cardiovasculare din materialul video următor:

Ți-ar putea plăcea