OBICEIURI ALIMENTARE GREȘITE. Consumul săptămânal de burgeri ne poate afecta sănătatea

Despre alimentele nesănătoase s-au realizat numeroase studii. Acum specialiștii au trecut pe lista neagră a preparatelor care ne pot îmbolnăvi burgerii, baconul și cârnații pentru grătar.

Conform studiului realizat la Universitatea Aga Khan din Karachi, Pakistan, consumul săptămânal a 150 de grame de carne procesată crește riscul de a face infarct cu 46%. Problema o reprezintă faptul că preparatele pe bază de carne procesată conțin grăsimi saturate, care se depun pe artere și le blochează.

„Limitarea consumului de alimente care conțin carne procesată ar trebui încurajată. Acest studiu arată foarte clar faptul că există o legătură între aceste preparate și forme severe de boli care pot avea ca efect decesul pacienților” a precizat dr. Romaina Iqbal, cercetător în cadrul Universității Aga Khan, citată de The Sun.

De asemenea, dr. Sali, Yusuf, autorul principal al studiului a precizat: „Acest studiu ne-a arătat încă o dată faptul că există o diferență majoră între carnea procesată și cea neprocesată. Carnea procesată este periculoasă

Studiul a fost realizat încă din 2003, fiind incluse pe lista specialiștilor țări din zone dezvoltate și subdezvoltate.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea