Obiceiuri nesănătoase în timpul mesei: băutul apei ne poate trimite la medic

Fiecare dintre noi avem obiceiuri mai mult sau mai puțin sănătoase în privința modului în care mâncăm. Specialiștii ne atrag atenția cu privire la unul foarte comun: consumul de apă în timp ce mâncăm.

Foarte mulți dintre noi bem apă în timpul mesei. Specialiștii explică faptul că acest obicei ne poate afecta sănătatea și chiar ne poate trimite la medic.

Dacă avem hrană uscată, atunci organismul nostru ne va crea senzația de sete, pentru că acele alimente uscate au nevoie de apă. Se spune că pentru o digestie optimă avem nevoie de 500 ml de apă. Iar dacă apa nu există, o să ni se facă sete în timpul mesei. Clar, apa în timpul mesei nu este indicată pentru că pur și simplu diluează sucurile gastrice, iar dacă ele sunt diluate nu mai putem digera. Există riscul să facem indigestie în cazul în care bem apă în timpul mesei“, a explicat Maria Mihăilă, specialist în nutriție și fitoterapie, în direct la Medika TV.

Apa este bună dacă e băută înainte de masă, pentru că stimulează producerea sucurilor gastrice. De asemenea, are și rol de detoxifiere pentru organism.

„Cel mai indicat este să bem apă înainte de masă. O să ni se facă sete în timpul mesei dacă nu bem apă înainte. Apa se duce foarte repede din stomac, în 30 de minute putem să luăm masa. Apoi apare și senzația de foame. Corpul ne spune singur când vrea mâncare”, a mai spus Maria Mihăilă, specialist în nutriție și fitoterapie, în direct la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea