OGLINDA PANDEMIEI: 3920 cazuri noi, 749 pacienți la ATI, 60 de decese. Capitala a sărit de pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Ce urmează?

Cifrele zilei de duminică au adus confirmarea faptului că incidența cumulată a ultimelor 14 zile, în Capitală, este de 3,02 la mie, ceea ce înseamnă trecerea municipiului București în scenariul roșu și impunerea unor măsuri suplimentare care trebuie stabilite de Comitetul pentru Situații de Urgență. Raed Arafat, șeful DSU, declara vineri pentru Digi 24, că depășirea pragului de 3 la mie va avea o serie de consecințe: ”În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie.” 

Potrivit raportului făcut public la prânz, România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 3920 de cazuri noi. Județe precum Brașov și Dolj au, de asemenea, un număr mare de ămbolnăviri, peste 200 fiecare, iar județele Vaslui și Alba se apropie cu viteză de pragul pe care Capitala l-a depășit azi.

Cifrele vin după ce laboratoarele au prelucrat 19.507 probe în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere.

De sâmbătă până duminică au fost înregistrate alte 60 de decese (41 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Bolnavii fuseseră internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Două decese au fost la persoane cu vârste între 40-49 de ani, iar  9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani. 14 decese sunt la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI. 

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea