OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a coronavirusului şi agravează boala

Persoanele care consumă alcool în mod frecvent prezintă riscuri mai mari de a contracta noul coronavirus, avertizează Organizația Mondială a Sănătății,

„Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”,  transmite OMS.

Mai mult decât atât, consumul de alcool poate înrăutăţi simptomele date de Covid-19.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS.

În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.

OMS a atenţionat şi asupra „miturilor periculoase” potrivit cărora consumul în cantităţi mari de alcool tare poate ucide coronavirusul.

Nu îl ucide”, a infirmat organizaţia, adăugând că, dimpotrivă, poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv decesul.

Categorii: Externe
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea

Cum se realizează screeningul fertilității VIDEO

Controalele preventive pot spune multe despre sănătatea noastră. Există numeroase tipuri de screeninguri. Unele sunt dedicate fertilității. În funcție de cum se realizează screeningul fertilității, o femeie știe dacă poate…