Peste 6000 de participanți la a cea de-a opta ediție a Congresului UMF „Carol Davila”

Cea mai mare manifestare științifică din domeniul sănătății, Congresul UMF „Carol Davila”, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 8. Evenimentul își deschide porțile joi, 26 noiembrie. La această manifestare vor lua parte peste 6000 de participanți.

Din cauza condițiilor de siguranță sanitară impuse de pandemia de COVID-19, ediția din acest an se va organiza exclusiv on-line. Tema Congresului UMFCD de anul acesta va fi „Pandemia COVID-19 – cea mai mare provocare a sistemului medical global”. Pe lângă specialiștii din țara noastră, vor lua parte la eveniment și cei din țări precum Anglia, Italia, Olanda, Turcia sau Statele Unite ale Americii.

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti reconfirmă ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională , manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, cât și prin valoarea lucrărilor ce vor fi prezentate, dar și a speakerilor români și străini, se arată a fi una de înaltă ținută academică , axându-se totodată pe cele trei mari coordonate ale Universității noastre: Inițiere, Evoluție, Excelență“ , a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și președinte al Congresului.

La rândul său, prof. dr. Simona Ruță, prorector cu probleme de cercetare științifică și co-președinte al Congresului a ținut să precizeze că: “anul acesta, pe lângă sesiunile cu noutăți din domenii medicale de vârf, Congresul UMFCD adresează și cea mare provocare a sistemului medical global – pandemia SARS CoV2. Vom avea nu mai puțin de 8 sesiuni dedicate acestui subiect, în care vor fi prezentate actualitățile din patogenie, clinică, tratament și profilaxie, cu soluțiile și întrebările care persistă. Vor fi împărtășite experiențele celor care au administrat direct răspunsul sistemului de sănătate publică, ale celor care îngrijesc pacienții infectați și ale celor care asigură diagnosticul și monitorizarea paraclinică a acestora. Ca de obicei, Congresul își propune să ofere o arenă deschisă dezbaterilor, opiniilor diverse, bazate pe dovezi științifice, care permit inițierea celor la început de drum, evoluția celor implicați activ și deschiderea către excelență în cercetarea științifică”.

Dincolo de complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi “Competiţia Tânărului Cercetător”, în cadrul căreia premiul pentru specialități medicale va fi decernat in memoriam prof. dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru. Vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 8.00, lucrările vor fi prezentate online în cadrul sesiunii dedicate. Durata de prezentare va fi de maxim 10 min. După fiecare lucrare, juriul format din 3 experți în domeniul respectiv va pune întrebări pentru aproximativ 5 minute, iar în final va desemna cea mai bună lucrare, premiul constând într-o participare la un congres european.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea