Reacție a ministrului Sănătății față de protestul anti-vaccinare: „Induce confuzie și îndemână la iresponsabilitate”

Mai mulți membri ai formațiunii politice AUR au protestat joi în fața Ministerului Sănătății susținând faptul că instituția încearcă să introducă obligativitatea vaccinării. Ca reacție la nemulțumirea protestatarilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a precizat că programul de vaccinare nu impune obligativitatea.

Joi după amiază un protest anti-vaccinare, coordonat de formațiunea politică AUR, s-a desfășurat în fața sediului Ministerului Sănătății. Unul dintre protestatari s-a urcat pe un balcon al sediului Ministerului Sănătății și a încercat să pătrundă în instituție. Mai mult, un jurnalist a fost lovit de un alt protestatar, ianuarie-februarie timp ce alți oameni prezenți la miting au fost amendați de jandarmi pentru lovituri și alte violențe.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a criticat în termeni duri reacția protestatarilor, precizând faptul că „îndeamnă la iresponsabilitate”. De asemenea, oficialul român a precizat faptul că programul de vaccinare inițiat de instituția pe care o conduce nu înseamnă  introducerea obligativității vaccinării. „Proiectul Strategiei Naţionale de Vaccinare nu face altceva decât să stabilească principiile funcţionării unui program de vaccinare şi accesul oricui din ţara noastră la vaccinuri. În ultimii 10 – 15 ani scăderea acoperirii vaccinale în România este un element îngrijorător. România este dincolo de locul 100 în clasamentul mondial al acoperirii vaccinale şi suntem, la multe dintre vaccinuri, pe ultimul loc în Europa şi lucru acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm copiii şi generaţiile viitoare” a susținut Rafila. Ministrul și-a încheiat discursul precizând faptul că vaccinarea rămâne „opțională” pentru toți cetățenii României. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea