Recomandările ministrului Alexandru Rafila: „Nu trimiteți copiii în colectivitate dacă au simptome de răceală”

Într-o perioadă în care numărul cazurilor de viroze respiratorii este în creștere, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, le recomandă părinților să nu trimită copiii în colectivități, dacă cei mici prezintă simptome specifice infecțiilor respiratorii.

În declarațiile sale publice, Alexandru Rafila face apel la responsabilitatea părinților, sfătuindu-i să aibă grijă de sănătatea celor mici. „Singurul lucru pe care putem să îl facem ca să oprim extinderea infecţiei este ca atunci când avem copilul bolnav să nu îl trimitem în colectivitate. Este cea mai bună şi cea mai responsabilă măsură pe care un părinte o poate lua. Şi eu am luat această măsură în ceea ce priveşte copilul meu. Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii” a declarat ministrul Sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a explicat și care este momentul când părinții ar trebui să meargă la doctor cu cei mici. „În general simptome persistente, febră mare, peste 39, cu dificultăţi în respiraţie recomandă apelarea la serviciul 112 sau prezentarea la o unitate de primiri urgenţe. Altfel, pentru o infecţie banală, normală, adresabilitatea la medicul de familie, izolarea şi tratament la domiciliu, simptomatic sau etiologic”, a explicat ministrul Sănătății.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea