România, țara europeană care nu-i poate ajuta pe consumatorii de droguri. Reacția ministrului Sănătății: „Să facem centre”

Deși se confruntă cu o mare problemă în ceea ce privește consumul de droguri, țara noastră nu dispune de infrastructura medicală necesară recuperării acestor persoane. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent faptul că în țara noastră nu există suficiente centre unde adicțiile să fie tratate. „Partea medicală a problemei trebuie să o rezolvăm într-un timp relativ scurt, să facem centre, măcar unul pentru fiecare judeţ, unde să poată să meargă aceşti oameni” a precizat Alexandru Rafila. 

Mai mult, pe lângă lipsa infrastructurii, ministrul SĂnătății susține faptul că problema consumului de droguri ar trebui să preocupe atât medicii, cât și familiile din care consumatorii provin. „Eu îi tratez ca pe nişte bolnavi, ori dacă vreau să găsesc o soluţie pentru ei să pot să îi ajut am nevoie de colaborarea lor, colaborarea familiilor lor, încât să pot să îi ajut cu un psiholog, cu psihiatru, cu un tratament, medicamentos, cu internarea într-un centru pentru combaterea adicţiei, ori lucrurile astea trebuie să fie foarte clare” a mai spus ministrul. 

Marea problemă, potrivit lui Alexandru Rafila, este identificarea unor spații conforme în cadrul cărora să funcționeze aceste centre. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea