Rutina zilnică pentru îngrijirea pielii, pe timp de iarnă. Recomandările medicilor, în direct

Tenul este zona corpului cel mai expusă la temperaturile scăzute, din sezonul rece. De aceea el are nevoie de un tratament special, în toată această perioadă. Altfel, pielea feței va avea de suferit. 

Nu trebuie realizate metode speciale de îngrijire și nici intervenții costisitoare, explică medicii. Recomandările vizează curățirea tenului și aplicarea unor creme hidratante și chiar a unor produse cu factor de protecție solară. „Dimineața ne spălăm cu gel de curățare sau apă simplă, apoi aplicăm o cremă de hidratantă, apoi cremele cu factor de protecție solară, ideal colorat. Dacă nu este colorat poate fi și o cremă simplă, dar care să conțină SPF” a explicat, la „Doctor Medika”, dr. Amalia Anghel, medic dermatolog.

De asemenea, rutina de seară trebuie să conțină, în primul rând, curățirea feței cu produse adecvate. „Seara, primul pas este demachierea cu o spumă sau o loțiune pentru o piele sensibilă. Apoi se spală fața cu un gel de curățare adaptat nevoilor tenului nostru. Topicul de seară este crema-medicament sau crema de acțiune, cum este cea cu retinol. Trebuie aplicată în strat subțire. Un bob de mazăre e suficient pentru toată fața” a mai spus dr. Amalia Anghel, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea