S-a stins o luptătoare pentru DREPTURILE BOLNAVILOR DE CANCER. Claudia Sava, învinsă de boală

Claudia Sava, o îndrăgită profesoară din Cluj, care a condus Societatea Română de Cancer, a murit, învinsă de cancer, la vârsta de 45 de ani.

Ea a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu 11 ani, moment în care viața I s-a schimbat radical. A luptat cu boala, dar s-a implicat și pentru drepturile bolnavilor care sufereau de aceeași maladie, ajungând președinte al SRC.

A făcut mai multe operații și tratamente, boala a intrat în remisie, dar a revenit. Asta nu a descurajat-o, continuând să lupte ca să schimbe legi și prejudecăți.

În ultimii ani, ea a luptat pentru introducerea legii care să permită ca pacienții cu dureri cronice să beneficieze de terapii cu canabis medicinal.

“Am luptat alături de Claudia în ultimii 3 ani pentru ca pacienții care suferă de cancer în faze terminale ale bolii să poată beneficia de terapii ale durerii cât mai eficiente. Claudia a pus suflet și energie pentru legea care permite tratarea pacienților cu dureri cronice cu ajutorul canabisului medicinal. M-am consultat mult cu ea atunci când am depus această lege în Parlament și sper ca foarte curând să ajungă la votul final, visul Claudiei trebuie să se împlinească”, a scris pe Facebook deputatul Emanuel Ungureanu, care a depus legea în Parlament.

Potrivit Hotnews, proiectul se află la Camera Deputaților, după ce a fost adoptat tacit în Senat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes