Șeful ANPC: ”Ar trebui să avertizăm oamenii în legătură cu merele ceruite, așa cum am făcut în cazul citricelor tratate cu o substanță cancerigenă”

Invitat în emisiunea Medika Special, moderată de Doru Gheorghiade, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu a atras atenția că fructele și legumele tratate cu anumite substanțe ar trebui să fie etichetate, așa cum se întâmplă în cazul citricelor, iar consumatorul să poată alege în cunoștință de cauză.

”Noi suntem foarte preocupați de a informa consumatorul că respectivul produs este tratat cu o substanță și că acea substanță poate afecta sănătatea,  într-o anumită cantintate. Așa cum am procedat în cazul citricelor, în urmă cu trei ani, prin a obliga comercianții să afișeze la raft că respectivele fructe sunt tratate cu imazalil (o substanță cancerigenă) și nu este recomandat consumul acestei substanțe de către om, cred că ar trebui să mărim spectrul legumelor sau fructelor care ar putea fi tratate cu substanțe, indiferent de acestea, care pot afectat sănătatea șichiar  viața consumatorului. Cred că este esențial ca decizia să o ia consumatorul informat,” a precizat șeful ANPC pentru Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea