Sensibilitatea dentară la rece și dulce, primul semn că ar trebui să mergi la medicul stomatolog

Sensibilitatea dentară apărută în timpul contactului cu alimentele reci, dulci sau acre reprezintă primul semn al formării unei carii. Pentru a preveni o eventuală complicație, este recomandat să ne adresăm medicului stomatolog în cel mai scurt timp.

„Primele semne care ar trebui să ne trimită deja la medicul stomatolog sunt sensibilitatea la rece sau la duce sau la acru. În momentul în care mâncăm ceva rece, precum înghețata, sau dulce și ajunge undeva în zona laterală și simțim puțin sensibil atunci ar trebui să mergem la medicul stomatolog. Fie este vorba despre carie, fie este vorba despre o sensibilitate dentinară. În oricare variantă trebuie mers la medic să vedem ce poate fi făcut” susține dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Dacă sensibilitatea dentară este urmată de durere, atunci înseamnă că problemele generate de carie sunt mult mai mari, fiind necesar ca medicul să facă eforturi suplimentare pentru a salva dintele afectat.

„În momentul în care apare durerea este deja destul de târziu.De foarte multe ori o carie e poate prezenta efectiv ca un punct mic la suprafață, iar când deschidem cavitatea carioasă ajungem să constatăm că problemele sunt mai mari, dintele fiind complet afectat la interior” mai spune dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

În urma controlului stomatologic, medicul va prezenta pacientului toate metodele de tratament, necesare salvării dintelui bolnav.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes