Sfatul specialiștilor: persoanele alergice ar trebui să evite vaccinarea anti-COVID

MHRA, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, a lansat un avertisment și transmite că persoanele care știu că sunt alergice ar trebui să nu se vaccineze împotriva noului coronavirus cu primul vaccin pe care l-a autorizat, cel de la Pfizer/BioNTech. Avertismentul vine după ce doi britanici au raportat deja efecte secundare în urma administrării vaccinului.

 „Aşa cum este obişnuit în cazul noilor vaccinuri, MHRA a lansat acest avertisment ca o măsură de precauţie, pentru ca oamenii cu un istoric semnificativ de alergii să nu primească acest vaccin. Două persoane aflate în această situaţie au prezentat efecte secundare. Ambele se recuperează”, a declarat Stephen Powis, directorul Sistemului Naţional de Sănătate (NHS), citat de Reuters.

Cele două persoane care au raportat efecte sunt chiar angajați ai NHS. Acestea au fost vaccinate chiar în prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care în Marea Britanie a început marți, 8 decembrie.

Ambele persoane aveau un istoric medical cu reacții alergice.

MHRA a precizat că avertismentul vizează persoanele care au avut reacții alergice „semnificative” la vaccinuri, medicamente, diverse substanțe și alimente.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes